ОЦІНКА НОВОГО КОНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО РІШЕННЯ ОГОРОДЖУВАЛЬНОЇ КОНСТРУКЦІЇ В НЕЗНІМНІЙ ОПАЛУБЦІ (СУЧАСНЕ БУДІВНИЦТВО ТА АРХІТЕКТУРА, 2023)
Проаналізовані відомі конструктивно-технологічні рішення огороджувальних конструкцій будівель в незнімній опалубці з використанням якісного, кількісного та загального аналізу. Вибрані кількісні показники, такі як товщина стін, вага 1 м2 стіни, опір теплопередачі, площа приміщень, вартість, довговічність, схильність до усадки. Використовувалися якісні показники: стійкість до сонця, плісняви, гноювання та руйнування, особливості доставки будівельних матеріалів. Використаний метод багатокритеріального аналізу для оцінки нового конструктивно-технологічні рішення огороджувальних конструкцій та визначення найбільш ефективних технологій. Розглянуті категорії різних конструктивно-технологічних рішень в незнімній опалубці на основі економічного розгляду моделювання. Підібрано для зрівняння такі сучасні конструктивно-технологічні рішення огороджувальних конструкцій в незнімній опалубці, як: пінололістирольні блоки; блоки з системою вирівнювання стін; блоки з полістиролбетону; бетонні блоки; блоки з цементно-стружкового матеріалу; великорозмірні панелі з пінополістиролу; тришарові армовані пінополістирольні панелі; цементно-стружкові плити; бетонні плити; каркасно-монолітна опалубка з обшивкою цементно-стружковими плитами; каркасно-монолітна опалубка з обшивкою скломагнієвими плитами та технологія за патентом UA 149402.Нове конструктивно-технологічне рішення, яке розроблено та запатентовано, є поєднанням сучаснім матеріалів, які викликають великий інтерес і затребуваність у споживачів,  такі як легкі стальні тонкостінні конструкції та пінополістиролбетон.Проведена оцінка технологічних рішень за кількісними критеріями за десятибальною шкалою, в якій за мінімальне значення присвоєно 1 бал та за максимальне значення – 10 балів. Виконано графічне моделювання варіантів зведення, які зрівнюються, та побудовані відповідні діаграми.
Keywords: конструктивно-технологічні рішення; огороджувальні конструкції; багатокритеріальний аналіз; незнімна опалубка.